Svar på vanliga frågor

På den här sidan hittar ni svaren på de vanligaste frågorna vi får om listorna på Privata Hyresvärdar. Hittar ni inte ert svar så skicka den gärna frågan till [email protected]ärdar.nu så återkommer vi snabb med ett svar.

 

 

 

Hur fort får jag min lista över hyresvärdar?

Leveransen sker automatiskt och normalt har man leveransen i sin e-post inom två timmar. Kontrollera skräppostmappen om ni inte hittar filen efter 2 timmar.

 

Kan jag beställa listan nu och betala senare?

Ja, genom Klarna har ni möjlighet att betala med faktura och betala efter 14 dagar eller dela upp betalningen i 3 eller 6 månader. Det går även att betala med de vanliga kreditkorten och via banköverföring.

 

Får jag kopiera listan till mina bekanta?

Nej, listan licensieras till dig som person och är personlig. Tänk också på att om listorna sprids till ett stort antal personer så minskar också möjligheterna att hitta en ledig lägenhet, samtidigt minskar våra intäkter vilket gör det svårare att hålla den höga kvalitén vi vill ha på produkten.
 

Har ni några garantier på att uppgifterna i listan är korrekta?

Ja, vi har en kvalitetsgaranti som ni kan läsa mer om på denna sida: Kvalitetsgaranti

 

Har ni några garantier på att hyresvärdarna har lediga lägenheter?

Nej, vi har ingen kontroll på hur många lägeneheter som är eller håller på att bli lediga hos respektive hyresvärd.

 

Innehåller listan bara hyresvärdar utanför de ordinarie kommunala hyresköerna?

Nej, Listorna innehåller samtliga hyresvärdar som äger eller förvaltar en hyresfastighet i det aktuella området. I och med att samtliga hyresvärdar finns med så kommer det att finnas hyresvärdar som fritt delar ut sina lediga lägenheter och hyresvärdar som är knutna till de vanliga bostadsköerna. ALLA hyresvärdar är med.


 

Hur lång väntetid kan man räkna med hos de privata hyresvärdarna?

Privata hyresvärdar kan fritt välja sina hyresgäster och behöver inte ta hänsyn till om personen stått i bostadskö tidigare eller ej. De kommunala bostadsbolagen med sina kösystem måste plocka nya hyresgäster utifrån hur länge personen stått i kö. Läs mer om fördelarna med de privata hyresvärdarna under "Bättre möligheter".

 

Kan jag få en lägenhet hos privata hyresvärdar även om jag har betalningsanmärkingar?

Till skillnad mot de kommunala bostadsbolagen så är det upp till var och en av de privata hyresvärdarna vem de vill ha som hyresvärd, oavsett tidigare betalningsanmärkningar eller referenser.

 

Kan man få pengarna tillbaka om man inte lyckas?

Nej, vi har ingen möjlighet att ha någon sådan returrätt.

 

Finns det e-postadresser, telefonnummer och hemsida till alla hyresvärdar?

De allra flesta har ett telefonnummer registrerat (80%-90%), hemsidor finns med om än i mindre omfattning än telefonnummer, hos de större hyresvärdarna finns hemsidan oftare registrerad än hos de mindre hyresvärdarna. E-postadresser är mer vanligt förekommande hos de större hyresvärdarna medans det ofta är telefon som gäller när vi pratar om de mindre hyresvärdarna.

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen